Érd leszámol a földutakkal

2019.03.26

Elgondolkoztató, hogy egy fővárosban pontosan annyi földút van, mint egy sokkal kisebb városban. Érd nagyságrendileg ugyanannyi földúttal rendelkezik, mint Budapest, ezért a városvezetőség jelenleg is egy fejlettebb közlekedési infrastruktúrán dolgozik.

Bár a következő számokat már jól ismerjük, minden alkalommal meglepetést okoznak! 70 ezer fős városunkban lévő földutak nagyságrendileg megegyeznek a budapesti földutakkal, ami csaknem 300 km-t jelent. A fővárosban tehát közel kétmillió lakosra jut ugyanannyi földút, mint az érdi lakosságra. A közlekedési infrastruktúra fejlesztése emiatt nélkülözhetetlen. Különösen abban az esten, amennyiben Érd tíz éven belül 100 ezer főt számláló településsé fog nőni. Terveink alapján egy fejlettebb közlekedési hálózattal is köszönhetjük az itt letelepedő fiatalok, családosokat. Számunkra az intézmények-, a gazdaság- és a közlekedés fejlesztése kéz a kézben jár.

Útépítési munkálatok a Kolozsvári utcában

Az önkormányzat évek óta dolgozik a közlekedés fejlesztésén. Két évvel korábban a "Fenntartható közlekedésfejlesztés Érden" elnevezésű projekt kereti között 6,9 milliárd forint keretösszegű területi támogatást nyert a város. Ennek köszönhetően megkezdődhettek az aszfaltozási munkálatok, csomópontok felújítása, illetve a gáz- és szennyvíz-vezetékek cseréje. Mégis, a legnagyobb előrelépést a helyi diák tervei alapján - szakmailag kompetens szakemberek korrigálásaival - készült záportározó kiépítése jelentette. Különösen büszkék vagyunk erre a programra, hiszen az érdi emberek összefogását igazolja. 

Ám a cél még messze van, Érd városvezetősége a közeljövőben további intézkedéseket fog tenni a közlekedési infrastruktúra fejlesztésének érdekében. Várhatóan éveken belül, a közlekedés szempontjából is egy sokkal előrehaladottabb várost tudhatunk magunknak. Az esőzésekkor előforduló árvizeknek már búcsút intettünk, itt az ideje, hogy az idejét múlt közlekedési hálózattól is elbúcsúzzunk, és modernebb városban éljünk.