Alapkőletétel az Érdi Szakképzési Centrum Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában

2019.09.30

Újabb oktatási intézmény fejlesztése indult el hivatalosan is az Érdi Szakképzési Centrum Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának jelképes alapkőletételével csütörtökön a Modern Városok Programnak köszönhetően. A város az élhető jövőbe fektet, amikor a leendő szakemberek képzését kiemelt feladatként kezeli -írja az ÉrdMost.hu.

Az iskola bővítésének köszönhetően a jövőben még több szakember képzése válik lehetővé az intézményben, mely Érd számára az oktatás bővülését, színvonalának javulását jelenti. A Kós Károly Szakképző Iskola az érdi Batthyány 2020-as program részeként, a Modern Városok Program pénzügyi forrásaiból újul meg, több ütemben. A munkálatokat májusban kezdték el, és két évig tartanak majd. Az első ütemben felhúztak egy három részből álló, tizennyolc tantermes, légkondicionált, fűthető konténeriskolát, ahol zavartalanul zajlik az oktatás és a felnőttképzés az építkezés ideje alatt. Az iskola régi épületében jelenleg bontási munkálatok zajlanak A következő ütemekben új tornacsarnok, oktatási szárny és aula épül, illetve egy új tanműhely-ház, végezetül megújul a meglévő főépület is, a közműhálózattal együtt. Kialakítanak egy fedett parkolót, valamint egy kültéri sportpályát is.

Az alapkőletételi ünnepségen T. Mészáros András, Érd MJV polgármestere, Dr. Aradszki András, országgyűlési képviselő, valamint Pergel Antal, az Érdi Szakképzési centrum vezetője és Dózsa Lajos, tagintézményvezető köszöntötte a jelenlévőket.

Olvasson tovább az eseményről az ÉrdMost.hu oldalon!

Íme egy rövid képes beszámoló az eseményről...