Ahol a madarak otthonra találnak, ott mi is

2019.03.25

Évről évre látjuk, hogy melyik európai város kapja a "legélhetőbb város" díját. Nyert már Bécs, Hamburg és több közeli település is. Gyönyörű helyek, de miért ne lehetne esélyes Érd? Miért ne teremthetnénk egy igazán jó, élhető várost?

Élhető városnak lenni csupán egy cél, egy nagy terv, melyet lassan megvalósít Érd. Ám élhető városnak maradni, ez már igazán nagy kihívás lehet. Gazdaságunk lassan virágzik, napról napra többen döntenek úgy, hogy Érdet választják lakhelyüknek. Erre az önkormányzattal együtt a lakosságnak is fel kell készülnie. Pest megye legnagyobb városaként Érd tíz éven belül 100 ezer főt számláló településsé fog nőni. 

A gazdaságfejlesztés egy övezetet jelent a város számára, ahol új munkahelyeket teremthetünk, ahol alig pár éven belül többszörösére nőhet az iparűzési adóbevétel és ahol tovább erősödhet Érd jövője. Egy pillanat erejéig nézzünk előre, készüljünk fel a minket érintő változásokra. A város megnövekedett lakossága még több igényt fog teremteni, igényt a színvonalas oktatási intézményeinkre, az erősödő gazdaságra és egy jó közösségre. A záportározó körül épülő park kialakítása új madárfajokat csalogat a városba. Banálisan hangzik, de hasonlatnak tökéletes. Mert ahol jól érzik magukat a legnemesebb dalos madaraink, ahol annyira megszeretik a levegőt, a környezetet, hogy nem tágítanak, ott mi magunk is megtaláljuk a számításinkat.

Az elkövetkező tíz évben nagy változásokon fog átesni a város, a jelenlegi beruházások kivitelezése még csak a kezdet. Magyarországon jelenleg nagy problémát jelent, hogy az agglomerációban élő emberek a fővárosban vállalnak munkát, ott taníttatják gyermekiket és ott vásárolnak. Érd az elsők közt van, ahol erre a problémára megoldást talált az önkormányzat, sőt nem csupán az "betegséget" ismerte fel, de gyógymódot is talált rá.