Vidáman indult a nyár! - Hagyományteremtő céllal Szomszédünnepet tartottunk Érden

2019.06.15

Ideális esetben nem kell messze menni ahhoz, hogy jól érezzük magunkat... lehet, hogy elég csak átmenni a szomszédba? Hagyományteremtő céllal június 1-én tartottak először Szomszédünnepet Érden, melynek a vártnál nagyobb sikere lett!

"Nagyon lelkesek vagyunk és ezúton is köszönjük a sok pozitív visszajelzést, örülünk neki, hogy ilyen jól sült el a kezdeményezésünk! Csaknem harminc utca vett részt a Szomszédünnepen; volt akik közösen játszottak, tollasoztak, máshol batyus bulit tartottak, vagy épp bográcsoztak. Alig várjuk a folytatást, ami akár a télen már be is következhet egy közös forralt borozás vagy disznóvágás formájában!" - mondta Takács Éva, az esemény ötletgazdája.

A Szomszédünnepet az Érdi Önkormányzat is támogatta. "Az intézményi és infrastrukturális fejlesztésekkel egy élhetőbb Érdet szeretnénk teremteni, a fáradozásaink azonban mit sem érnek, ha a városunkba csak aludni járnak a lakók. Fontosnak tartjuk, hogy támogassuk a hasonló kezdeményezéseket, hogy segíthessük a helyi közösségek kialakulását vagy megerősíthessük a már meglévőket. Meglepetéssel is készültünk! T. Mészáros András az önkormányzat nevében minden résztvevő utcának egy-egy üveg érdi bort, valamint egyedi utcatáblát ajándékozott." - mondta Arató Zsolt, Érd Polgármesteri Hivatalának sajtófőnöke.

A visszajelzések pedig magukért beszélnek:

"Nagyon jó volt a hangulat és jó érzés névhez kötni az arcokat. Beszélgettünk múltról, jelenről és jövőről. A gyerekek szabad teret kaptak az utcán és örömmel vették birtokba az emelkedőt egy kis motoros verseny erejéig, sőt olyan kislány is volt, aki ez idő alatt tanult meg biciklizni. Jó lenne többször is így összejönni egy évben, de ahányan vagyunk, annyifelé visz az utunk. Egy biztos, rajtunk nem múlik majd a jövő évi összejövetel megszervezése. Köszönjük az Érdi szomszédünnep megálmodójának és főszervezőjének, Takács Évának, a Dévai utca nevében Szakál Izabellának és persze az összes ott lakónak, hogy személyükkel hozzájárultak e rendezvény sikeréhez!"  (Dévai utca)

"Első alkalommal rendeztünk az Imre utcában szomszédünnepet. Bár a szervezést picit későn kezdtem és a személyes kapcsolatfelvételt sokszor nehezítette a szakadó eső, legnagyobb örömömre legalább 50-en összegyűltünk.   Néhány régi lakó évek után most találkozott újra, előkerültek a régi sztorik, a közös emlékek. Kiderült az is, hogy sok az új lakó és sok gyerek, unoka van az utcánkban. Már tervezgetjük a nyáriesti bringázásokat, focizásokat... Az első szomszédok 4-kor jöttek, az utolsók éjfélkor mentek haza. A buli sikerét jelzi, hogy a társaság komolyan elkezdett foglalkozni egy téli, disznóvágással egybekötött szomszédünneppel! 😊🐷 Rajtam nem fog múlni... 😉 Köszönjük Takács Évának az ötlete és a segítséget" (Imre utca)

"Szuper csapat gyűlt össze, nagyon jól éreztük magunkat. Szomszédaink szerint hetente kellene tartani egy ilyen csoportosulást. Köszönjük szépen ezt a remek lehetőséget, jövőre biztos, hogy újra élünk vele." (Fűtő utca)

"Összegyűlt az utca apraja-nagyja, "Szomszédünnep" volt a mi utcánkban.Jó dolog a helyi közösséget építeni. Köszönjük az ötletet. Beszélgettünk.Megtudtuk, milyen volt itt az élet a vezetékes víz és gáz előtt, hogy ki nem fizetett be annak idején az aszfaltos útra, hogy Misi bácsi idén lesz 82, és a kerti munka tartja kondiban, hogy Jenőéknél kis póni született és Ildi nemrég csípőprotézist kapott... Nekünk tetszik, hogy nemzetközi az utcánk, mert végtére is mindenki jön, származik valahonnan. Befogadó utca vagyunk. Jó buli volt. Egy pohár vízre a polgármester úr is beugrott, hozott nekünk egy üveg bort és egy "ünnepi" utcanév táblát és megmutatta a telóján a 8 hetes kiskutyáját. Kedves dolog együtt lenni, megismerni egymást. 😍 Legközelebb együtt bográcsozunk majd. 🍜 "(Napszámos utca)

"A tegnapi szomszéd ünnep fergetegesen sikerült a Keve utcában is. Csak ajánlani tudom mindenkinek!"  (Keve utca)

"Nagyon jó sikerült a "szomszédolás"!  A mi összejövetelünk 3 utca kereszteződésénél került megrendezésre, és a 3 utca egy-egy szakaszának lakói gyűltünk össze. Nagyon jó hangulatú beszélgetős délutánunk volt a finom sütemények, házi szörp és ízletes történetek mellett." (Sárd - Talabor - Ondava utcák)

Ne maradj le a következő szomszédünnepről sem! Érdemes követni a Szomszédünnep Facebook oldalát, ahol még több kép és információ vár!