Támogatjuk a sportolókat!

2019.03.25

Hazánk mindig is szép eredményekkel állhatott a világ legjelentősebb sporteseményeinek dobogóin. Gondoljunk csak a 2016-os Rioi Olimpiára, azokra a pillanatokra. Négyévente egyszer megmutatjuk a világnak: milyen jó sportolóink vannak. Érd most egy nagy lépést tesz a profi utánpótlás érdekében.

Rövidesen elkezdőik az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola bővítésének kivitelezése. A közel 5,5 milliárdos beruházásból egy valóságos sport paradicsom épül a városban. A sportiskola diákjai korábban már bebizonyították mire képesek. A készülő 21 ezer négyzetméteres területen pedig még nagyobb eredményeket érhetnek el. Ebből az iskola átépítése és bővítése pontosan 7765 négyzetmétert érint. Itt kap helyet a plusz 16 tanterem, illetve a középiskolai rész. Így az általános iskola egy középiskolai sporttagozattal bővül, ahol 8 tanterem várja a diákokat.

Az iskola átépítésével párhuzamosan új edzőtermek is kialakításra kerülnek, melyek nem csak a testnevelés órákon, de a helyi birkózóedzéseken is jól szuperálnak majd. Képzelhetjük mit jelent a helyi birkózó egyesületnek az 1230 négyzetméteres birkózó- és sportcsarnok felújítása. Így a fiúk még több helyi versenyt szervezhetnek, hogy felmérjék tudásukat.

Az átalakítás három részben valósul meg. Első ízben a Fácán köz 5.sz alatt álló két barakképület és a Fácán köz 1-5.sz alatt álló óvoda elbontására kerül sor, melyek helyét a kétszintes általános iskolai szárny foglalja el. A komplex főbejárat, aula, kápolna, konyha, ebédlő teljes egészében átalakul. Sőt, két személylifttel is bővül az épület. A munkálatok második részeként a jelenlegi iskolaépület két pavilonját és a pavilonokat összekötő része kerül bontásra. Végül a kézilabda-, a távolugró-, valamint a két kosárlabdapálya és a kazánház elbontására kerül napirendre, hogy a helyükön új épületrész létesüljön. Érd mindezzel még több sportoló fiatal számára teremet lehetőséget.

Batthyány Általános Iskola, Érd