Épülő gazdaság Érden - Lerakták az AVL K + F központjának alapkövét

2019.06.25

"Június 24-én délelőtt lerakták az AVL Hungary Kft. zöldmezős beruházás keretében épülő K+F központjának alapkövét a Sulák utcában. Mint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta: egy 12,5 milliárdos beruházást ünnepeltek, amelynek nyomán 350 új munkahely jön létre."  (ÉrdMost.hu)

A Modern Városok Program egyik legfontosabb célkitűzése a gazdasági beruházások ösztönzése városunkban, hogy ez által munkahelyeket teremthessünk, és hogy sokkal élhetőbbé tegyük otthonunkat. T. Mészáros András hangsúlyozta, hogy a lendületes fejlődés az utóbbi évtizedben kezdődött, és a Batthyány-programnak, illetve a Modern Városok Programjának köszönhetjük a dinamikus növekedést.

"Az AVL Hungary a világ legnagyobb független, belső égésű, hibrid, valamint elektromos motorok és hajtásláncok fejlesztésével, szimulációjával és tesztelésével foglalkozó vállalatcsoportjának hazai leányvállalata. A 17 éves magyarországi múltra visszatekintő cég kutató-fejlesztő munkát folytat, amely személy- és tehergépjárművek, építőipari és mezőgazdasági gépek hajtásláncainak fejlesztését foglalja magában. A cég kompetenciájába mind a hagyományos, belsőégésű, mind a hibrid és tisztán elektromos hajtásláncok beletartoznak. Az új érdi komplexum egy 5,6 hektáros területen kap helyet a város déli részén, közvetlenül az M0-ás autóút és az M6-os autópálya szomszédságában. A 12 hónap alatt felépülő új magyarországi központ az AVL globális hálózatának második legnagyobb egysége lesz. A két irodaházból álló új AVL cégközpont első irodaháza egy négyszintes, bruttó 6100 négyzetméter alapterületű, 49 különböző típusú irodából, 200 fő kapacitású vállalati étteremből álló, 400 fő befogadására alkalmas komplexum lesz. Érden kap helyet majd 12 tesztpad is, amelyek 2020-ra készülnek el, 2021-re pedig teljes kapacitással működik majd az új AVL központ. Az AVL érdi fejlesztése révén 350 új munkahely jön létre, amelyből 250-et mérnökök töltenek be- írja az ÉrdMost.hu.

Olvasson még többet a beruházásról itt!

Tekintse meg rövid fényképes beszámolónkat az alapkő letételéről!