Élhető város

2019.03.25

Érden az átlagéletkor 35-37 év. Ennek oka, hogy alapvetően sok óvodás, iskolás és középiskolás gyermek él a városban. Ezért az önkormányzat számára különösen fontos, hogy az itt élő fiatalok részére optimális körülményeket és oktatásügyi intézményeket létesítsen.

A családalapítás az élet egyik legszebb feladata. Mégis, ilyenkor számtalan kérdés merül fel a párokban. Hol érdemes családot alapítani? Vajon milyen óvoda, iskola van a környéken? Milyen a közbiztonság? Van a közelben zöld terület, ahol a gondtalan hétvégéken kirándulhat a család? Mi lesz, ha sportolni szeretne a gyermek? Fontos, hogy mindegyik dilemmára a lehető legjobb alternatívát találjuk meg - ami valljuk be, nem mindig egyszerű. A város, ami minden fontolóra vett kérdésre kedvező választ ad: Érd.

Érdiként büszkék lehetünk arra, hogy a város, ahol élünk, a családosok számára ideális lakóhely. Sőt, a közeljövőben még több lehetőségeket kínál. Az elkövetkező hónapokban az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola várhatóan 16 tantermesre bővül, illetve egy gimnáziumi épületrésszel is gazdagabb lesz, nem beszélve a sportolásra alkalmas helyek fejlesztéséről. Modern, felszerelt edzőtermek, birkózócsarnok és sportpálya is várja a sportolni vágyókat. A záportározót körülölelő park pedig kiváló helyszíne a kinti, szabadidős tevékenységeknek. Tehát nyugodt szívvel mondhatjuk: minden felmerülő kérdésre megtaláljuk Érden a választ. Az önkormányzat céljai között szerepel, hogy a városban élő fiatalok a felnőtté válás útján a legjobb körülmények között tanulhassanak, sportolhassanak, játszhassanak, miközben szüleik biztonságban tudják őket.

Idén tavasszal külön szülői fórum várja az érdi családokat, emellett a rendőrség is rendszeresen tart prevenciós, bűnmegelőzéssel kapcsolatos előadásokat az érdi diákok számára. A város így nem csak lehetőséget teremt, de mindent megtesz a lakosság tájékoztatása érdekében. Hiszen közös feladunk az évről évre élhetőbb település erősítése, melyet elsősorban gyermekeink jövőjének biztosításával teremthetünk meg.