Bővül az idősek otthona és a szakképző

2019.04.25

Érd folyamatosan azon dolgozik, hogy még több korosztály számára váljon élhető és modern várossá. A diákok hamarosan még több szakma közül választhatnak, míg az idősek otthonában élők mindennapjai kényelmesebbé válnak a fejlesztéseknek köszönhetően. 

Kós Károly Szakképző Iskola  - látványterv
(forrás: ÉrdMost.hu)

Tavasszal további két intézmény bővítése kezdődik meg. Érd a Modern Városok program jóvoltából több mint 10 milliárd forint összegű forrásból tovább fejlődik. A beruházás a város legfontosabb létesítményeit érinti, többek között a Kós Károly Szakképző Iskola, valamint az Egyesített Szociális és Gyerekjogi Intézmény. Az átépítés várhatóan április végén kezdőik, és bár nem lesz zajmentes, a kivitelezők garantálják a zavartalan oktatást. Azok a diákok, akiknek az osztálytermét átépítik, konténer iskolában folytathatják a tanulást az új szárny átadásáig. Akárcsak a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola, úgy a szakképző is több osztályteremmel bővül, de speciális műhelyek is létesülnek. Utóbbi különösen fontos, hiszen a jó szakemberekre óriási az igény. A fejlesztéseket követően az érdi diákok modernebb környezetben tanulhatnak, egyre több tanulónak lesz lehetősége arra, hogy piacképes szakmát szerezzen, és a jövőben megállják a helyüket a különböző szakmák világában. Mivel Érd egyre népszerűbb lakóhely, folyamatosan növekedik, így az új tanulók befogadása is fontos. A Kós Károly Szakképző Iskola bővítésének köszönhetően, a jövőben még többen tanulhatnak az intézményben.

Érd önkormányzata azonban nem csak a diákoknak kedvez. Hamarosan az Egyesített Szociális és Gyerekjogi Intézmény lakói is egy modernebb otthonban élhetnek. Két éven belül egy új szárnnyal bővül az épület. A felújításra szoruló terület azon kívül, hogy korszerűbb lesz, kényelmesebb mindennapokat biztosít majd az ott élőknek. Az idős korosztály számára nélkülözhetetlen szolgáltatásokat nyújtó intézmények ma szétszórtan helyezkednek el a városban. Ez több szempontból is megnehezíti a működésük összehangolását. Ezért a kivitelezést követően, a különböző létesítmények egy helyszínen lesznek elérhetőek. Ugyanezen a helyen kapnak átmeneti szállást a jövőben a rászoruló családok, nehéz sorsú lakosok, fedél nélkül élők is. Érden egyre többen találják meg a számításukat, a város lakossága egyre növekszik, ezért a városvezetés elkötelezetten támogatja az intézmények folyamatos fejlesztését.