Alapkőletétel - Batthyány Sportiskolai Általános iskola és Gimnázium

2019.09.19

Tegnap nagyszabású projektindító alapkőletételi ünnepséggel engedtük jelképesen is útjára a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola és Gimnázium újjáépítését és bővítését. Mert a jó befektetés a jövőt szolgálja - hangzott el az ünnepségen. Az intézményre Spányi Antal megyés püspök kérte Isten áldását.

Az intézmény alapkövét Spányi Antal megyés püspök, Dr. Ardszki András országgyűlési képviselő, T. Mészáros András polgérmester, Sárközi Márta tankrületi vezető, Simó Károly alpolgármester, a választókerület képviselője, Lázér Evelin, az Érdi Ifjúsági Ökormányzat diákpolgármestere, Kozma Zoltánné iskolaigazgató, valamint Rozgonyi János egykori igazgató közösen helyezték el.

"Nemcsak okos embereket akarunk látni, hanem olyanokat, akiknek az eszük mellett a szívük is helyén van, akik tudják, mivel tartoznak egy országnak, egy nemzetnek, akik tudják, mit jelent magyarnak lenni, és azt az adósságot, amit teremtettek maguknak a tanulmányaik alatt, azt vissza is akarják fizetni." 

- hangsúlyozta Spányi Antal, aki a Jóisten áldását kérte az iskolára, illetve az alapkőre.

A Modern Városok Program egy újabb érdi állomásához értünk. Rendkívül büszkék vagyunk a Modern Városok Program keretében megvalósuló beruházásokra. A fejlesztés alatt álló Batthyány Sportiskolai Általános Iskola és Gimnázium Érd számára az oktatás nagyszabású bővülését jelenti majd. A beruházás részeként a jelenleg általános iskolaként működő épület átalakításával és bővítésével új 16 tantermes általános iskola, 8 tantermes gimnázium, új birkózócsarnok, központi aula, kültéri sportpályák és új parkolóhelyek építésére kerül sor. 

 A püspöki áldást Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő köszöntője, majd T. Mészáros András polgármesret köszöntője kísérte. Az oktatás képviseletében az érdi Tankerületi Központ igazgatója, Sárközi Márta fejezte ki köszönetét az ifjúság és az érdi családok nevében a város és a fejlesztést lehetővé tevő Batthyány Program és Modern Vásosok Program irányába.

Olvasson tovább az alapkőletételről az Érd Most-on!

Íme egy képes összefoglaló a rendezvény legemlékezetesebb pillanatairól.