A térfigyelőtől a kerékpárútig

2019.03.25

További beruházásokra számíthat Érd lakossága. Az intézmények átépítésének célja, a gazdaság fejlesztése: új munkahelyek teremtése, illetve modern óvodák, iskolák, egészségügyi intézmények felépítése. Közös feladatunk egy fejlettebb város felépítése!

Kerékpárút a Szent István hídon

Idén tavasszal a Városfejlesztési, Városüzemeltetési és Vagyongazdálkodási Bizottság pályázatnak köszönhetően járda- és útépítési munkálatokra nyerhettek nagy összegű támogatást Érd lakosai. Az önkormányzat 5 millió forinttal támogatta azokat a lakosokat, akik egy még szebb környezetet álmodtak maguknak. A körülmények napról napra ideálisabbak ahhoz, hogy még többen vállaljanak munkát a saját városukba, ezzel is segítve a település további fejlesztéseit. Olyan ez, mint egy ördögi kör, csak éppen minden egyes fordulat előrébb viszi a várost. Az intézmények átépítése, bővítése új munkahelyeket teremt, így a munkavállalók tovább erősítik az adott intézményt. A stabil intézmény pedig további bővítésekre számít, ami újabb álláslehetőségeket kínál majd, és így tovább.

A gazdaságfejlesztési program a lakosság érdekeire figyel. A projekt keretei között egy éven belül még több munkahely várja a helyieket. T. Mészáros András polgármester nyilatkozata alapján hamarosan befejeződik a térfigyelő rendszer első kétszáz millió forintos programjának végrehajtása. Sőt, a kameraprogramnak lesz folytatása is: ebben a városi intézmények, illetve a közterek kapnak majd nagyobb hangsúlyt. Szintén a program egyik része, hogy a tervek szerint a Hivatalnok utcából a tüdőgondozó a szakorvosi rendelő felújított szárnyába költözik, a gyermekorvosok és a védőnői szolgálat pedig a Hivatalnok utcai épületbe. Az egészségügyi intézmények felújítása a közeljövőben várható. De nem szabad elfeledkezni a kerékpáros közlekedés fejlesztéséről sem, amit hamarosan élvezhetnek az érdi bringások. Várhatóan egy 2,2 kilométer hosszú útszakaszon kerékpársáv kerül kialakításra, ami a Velencei- és a Fehérvári utat érinti. Az "alvóvárost" tehát felkeltette Érd önkormányzata.