A mi városunk, a mi életünk

2019.03.26

Érd folyamatosan dolgozik azon, hogy a város útjai megújuljanak, kiemelt fontosságú, hogy a lakók egyre több és kényelmesebb úton közlekedhessenek.

Márciusban városi önerőből megvalósult a Leányka utca aszfaltozása. A Modern Városok programnak köszönhetően a gyűjtő utak és csomópontok felújításához szükséges összeg rendelkezésre áll. Ugyanakkor számos utat kell még ellátni szilárd útburkolattal. A város folyamatosan dolgozi, azon, hogy csökkentse a földutak számát, hiszen a mindenfelé szálló por csak egy a mindennapi gondok sorában, az esőzésekkor jelentkező állapot az, ami a legnagyobb nehézséget okozza. Szeretnénk, ha a jövőben egy érdi lakosnak sem kellene szembe nézni a járhatatlan földutakkal. 

 Jelenleg több száz méternyi aszfaltozás előtt álló út vár a sorára. A város lehetőségeihez mérten azon dolgozik, hogy minél több új út épüljön. Mivel 1 km lakóút költsége 100-120 millió forintba is kerülhet, szükség lesz a lakosság megértésére. 

Ugyanakkor, mire minden egyes méter elnyeri végső formáját, addig a lakosságnak alkalmazkodnia kell a felújítási munkálatokhoz. A kivitelezők a tőlük telhető legnagyobb igyekezettel dolgoznak majd Érd utcáin, ezt biztosra vehetjük, viszont a pár napos fennakadásokat érdemes számba venni. Bosszankodni kár, a munka meghozza gyümölcsét. Valljuk be; egyszerűbb elviselni a napokig tartó aszfaltozást, mint a következő esőzésekkor szembe nézni a járhatatlan szakaszokkal.

A város szeretné megtalálni a módját annak, hogy színvonalas közlekedési közösség alakuljon ki. Ezért az önkormányzat a lakossági kezdeményezéseket is támogatja kapacitásához mérten. Érd a mi városunk, mi felelünk érte!