A lakosság érdeke a mi érdekünk

2019.03.25

Érdinek lenni ma több. Érdinek lenni egyenlő a kényelmes, kiszámítható életvitellel. A városvezetőség gazdaságfejlesztési programjával bebizonyítja; mindig van járhatóbb út a boldogság megtalálásának érdekében.

Az elmúlt években hirtelen robbant be az agglomeráció a köztudatba. Ennek oka, hogy bár a főváros gyönyörű, egyre kevésbé számít élhetőnek, ezért a helyiek idővel a közeli városokba költöztek. Jelenlegi is óriási az igény a Budapesthez közeli településeken lévő ingatlanokra, telkekre. Ezzel egy probléma megoldódni látszik, ám helyette egy új ütötte fel a fejét. A sokszor végtelennek tűnő - jó esetben - araszolú közlekedési fennakadások megnehezítik a mindennapokat. És ez csak az első gondok sorában szerepel. Érd számára napi szinten 90 millió forintos veszteséget jelent, hogy a helyiek többsége az ingázást választja. A horribilis veszteségre csak egy megoldás van; a munkahelyteremtés.

A gazdaságfejlesztés egyik célja, hogy új munkahelyeket teremtsen a helyi lakosság számára. Ismerjük a szállóigét az éhes kecskéről és a káposztáról. A tanúságos mondáshoz hasonlóan az önkormányzat is az egyensúlyra törekszik. A több álláslehetőség nem csak a város napi veszteségére jelent megoldást, hanem a fárasztó napi ingázásokra is. Az idei évben tervezett intézményfejlesztés kereti között nem csak modern épületeket láthatunk a közeljövőben, hanem várhatóan álláshirdetéseket is. Egy új óvoda, egy sokkalta nagyobb sportközpont további munkaerőt kíván, akárcsak az országban egyedülálló park karbantartása. Minden kétséget kizárólag, a munkalehetőségekkel élni fog a helyi lakosság. Hiszen mindannyian szívesebben vállalunk munkát a lakhelyünk közelében. Mindannyian szívesebben választjuk a kényelmet a folytonos stressz helyett. És ez csak néhány példa. Miért ne törekedhetnénk a legjobb megoldásra?