A jövőt építjük

2019.03.26

Érd a Modern Városok program keretében nagy lépésre szánta le magát. A változásoknak köszönhetően valósággal átalakul a városkép és egy sokkal fejlettebb, zöldebb településként szolgálja a lakosság jövőjét.

A projekt keretei között létesített záportározó és a körülötte épülő park sportpályákkal, játszótérrel, kutyafuttatóval, rendezvénytérrel már önmagában nagy változást jelent a helyiek számára. A városlakók pihenését szolgáló zöld szigetben mégis a legjobb, hogy a felszíni víz elvezetésére hatékony megoldást nyújt. 

Az Érdi Záportározó látványterve (Forrás: ÉrdMost.hu)

Az érdi utak rendbetételéhez nagy összegű támogatásra van szükség. Számszerűleg mintegy 60 milliárd forintból valósulna meg az úthálózat felújítása. Bár a város több módon is támogatja a helyi óvodák, iskolák, sportpályák tatarozását, az utak újjáépítésének érdekében további forrásokra van szükség. Ezért a közlekedési infrastruktúra fejlesztése kormányzati hozzájárulásból valósul meg. Érd önkormányzata hosszú távú célokat tűzött ki, melyek a jövőben megkönnyítik a helyiek mindennapjait. A jelenleg kiépítetlen utak szakemberek keze alatt rendeződnek majd; a közlekedési hálózat átalakítása magas minőségben valósul meg, hiszen a vízió a tervek időtálló kivitelezése.

Közös érdekünk, hogy a hosszú távú stratégiai tervezés a legjobb kezekbe kerüljön. A készülő parknak, felújított oktatási intézményeknek, utaknak, vasúthálózatnak, egyszóval a modernebb városnak a jövőt kell szolgálnia. Gyermekeink, és unokáink jövőjét. Egy olyan várost szeretnénk az utókorra hagyni, ahol a családok boldogan élhetnek.